Różne smaki chleba!

Udając się teraz do piekarni, czasem nie wiemy, co wybrać. Na widoku znajdują się bowiem najrozmaitsze odmiany chlebów. Możemy tu dojrzeć orkiszowe, pszenne czy same takie, zawierające jakieś dodatki. Dostrzegając tak obszerny zakres, tak by zachęciło nas więc do indywidualnego zrobienia dowolnego typu chleba. Na wstępie oczywiście najlepiej począć od najbardziej zwyczajnej formy, a więc najzwyklejszego chleba pszennego. Wraz z zdobywaniem doświadczenia w tym przedmiocie, będziemy wieść swoje menu o coraz to nowe pozycje wypiekowe. Dla jednych będziemy stosować zakwas na chleb a dla nowych drożdże. Czasem w ogóle nie będą nam one potrzebne, gdyż skupimy się na drugich elementach, umożliwiających wyrośnięcie ciasta. Analizując zawartość blogów kulinarnych spotkamy tam chleby na słodko , bułki paryskie, pomidorowe czy cebulowe, anyżowe weki także mnóstwo nowych przysmaków, jakie mogą nas zauroczyć. Będziemy w szoku , jak wielkie odmiany ma chleb, który potrafimy w wyłącznie paru wersjach. Dobrze poznać taką wiedzę, by zaskakiwać rodzinę codziennie służąc im kanapki z wielu sposobów pieczywa czy też w okresie przyjęcia dla znajomych , gdzie możemy okazać pozycje z znajomej domowej piekarni. Z pewnością każdemu posmakują nasze popisowe przysmaki.  

Możliwość komentowania jest wyłączona.